borg moet terugbetaald muv nieuwe zaken die vlekken hadden

Kenmerk: 9842842
Datum uitspraak: 23 september 2022
Rechter: E. Pennink
Instantie: Rechtbank Amsterdam
Winnaar: huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Borg wordt ingehouden omdat woning niet schoon zou zijn opgeleverd, maar er is geen opnamestaat aanwezig. Verhuurder betoogt dat rolgordijn nieuw was en muren net geverfd en dus de vlekken ttv bewoning zijn ontstaan. Rechter oordeelt dat resterende borg terug moet minus rolgordijnkosten en 200 euro voor verf(benodigdheden).

Samenvatting

Borg wordt ingehouden omdat woning niet schoon zou zijn opgeleverd, maar er is geen opnamestaat aanwezig. Ook zijn er gemeentelijke belastingen (rioolheffing) doorberekend die niet voor rekening van huurder zijn. Verhuurder erkent rioolheffing, betoogt dat rolgordijn nieuw was en muren net geverfd en dus de vlekken ttv bewoning zijn ontstaan. Rechter oordeelt dat resterende borg terug moet minus rolgordijnkosten en 200 euro voor verf(benodigdheden).
Rechter compenseert kosten.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON