Borg verrekenen met niet overeengekomen servicekosten kan niet

Kenmerk: 22-1563
Datum uitspraak: 26 september 2022
Rechter: Mr I.M. Bilderbeek
Instantie: Kantonrechter
Winnaar: Huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Verhuurder kan niet eenzijdig servicekosten vaststellen als deze niet overeengekomen zijn. Hij mag slechts een beperkt deel rekenen voor wat wel is afgesproken en moet grootste deel borg terugbetalen.
Kosten veroordeling verhuurder.

Samenvatting

Terugvordering van borg van woningdelers met geliberaliseerd contract. Verhuurder stelt dat ze achter zijn met betalen van (niet overeengekomen) servicekosten. Kantonrechter oordeelt dat slechts een beperkt deel van de servicekosten aan huurders door te rekenen zijn. Verder gingen zij akkoord met kosten schilderwerk. Resteert een bedrag van € 2561 door verhuurder terug te betalen, plus kostenveroordeling van cirac € 800.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON