borgsom niet terugbetaald en niet accepteren huuropzegging per mail

Kenmerk: CV EXPL 16-26610
Datum uitspraak: 13 januari 2017
Rechter: L. Voetelink
Instantie: kanton
Winnaar: Huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Rechter stelt huurder in het gelijk;
1. de claim op borgsom vanwege schade en schoonmaak enz wordt op geen enkele manier onderbouwd
2. aangezien verhuurder per ommegaande op de opzegging per mail reageerde en deze leek te accepteren is de claim dat een aangetekende brief had dienen te worden verstuurd niet houdbaar

Samenvatting

Verhuurder wil zonder geldige reden de waarborgsom niet terug betalen. De BOR registratie staat op 6.
volgens verhuurder , de woonruimte zou niet op de juiste wijze zijn opgeleverd en ook zou zij nog een maand huur verschuldigd zijn omdat niet per aangetekende brief is opgezegd.
kantonrechter heeft de standpunten van de verhuurder allen afgewezen: huurster is geheel in het gelijk gesteld.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON