borgsom wordt ingehouden op grond van drie maanden opzegtermijn in contract

Kenmerk: 8946831 CV EXPL 20-23236
Datum uitspraak: 17 mei 2021
Rechter: A.J Wesdorp
Instantie: kantonrechter
Winnaar: verhuurder

Opnieuw zoeken:

Kern

De zaak draait om een borgsom die ingehouden wordt ter betaling van huur nu huurder vertrekt. Verhuurder heeft in het contract 3 maanden opzegtermijn gezet. Bij de rechter draait de zaak om de precieze opzegdatum . Huurder die naar Iran wil vanwege corona wacht op een vlucht en doet een vooraankondiging in mei en op 12 juni de melding dat zij op 2 juli een vlucht naar Iran heeft. De rechter oordeelt dat de melding van 12 juni geen datu m voor een opzegging heeft en houdt huurder aan betaling juli en augustus

Samenvatting

De zaak draait om een borgsom die ingehouden wordt ter betaling van huur nu huurder vertrekt. Verhuurder heeft in het contract 3 maanden opzegtermijn gezet. Bij de rechter draait de zaak om de precieze opzegdatum . Huurder die naar Iran wil vanwege corona wacht op een vlucht en doet een vooraankondiging in mei en op 12 juni de melding dat zij op 2 juli een vlucht naar Iran heeft. De rechter oordeelt dat de melding van 12 juni geen datu m voor een opzegging heeft en houdt huurder aan betaling juli en augustus.
uitermate formalistisch standpunt van de rechter in deze zaak

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON