Borgzaak

Kenmerk: 8274116 CV EXPL 20-1175
Datum uitspraak: 30 maart 2020
Rechter: C. Kraak
Instantie: kanton
Winnaar: huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

H kreeg borg niet terug terwijl check-out rapport in orde was. VH claimt dat H overlast veroorzaakte en onderverhuurde. Kon dit niet onderbouwen. Vorering H voor terugbetaling borg wrd toegewezen.

Samenvatting

Borg van €2600 wordt niet teruggegeven Huurder heeft een check out en dat was goed. Vervolgens krijgt de huurder zijn borg niet terug. Verhuurder heeft een brief geschreven dat huurder geen goede huurder was en dat hij aan onderhuur deed. Volgens huurder is dit niet het geval. Verhuurder wil niet betalen.
De rechter wijst de vordering van de huurder toe en de tegeneis van de verhuurder volledig af.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON