borgzaak

Kenmerk: cv expl 23-13626
Datum uitspraak: 26 maart 2024
Rechter: mr. a.p. ploeger
Instantie: Kantonrechter
Winnaar: Huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Verhuurder heeft 2500 euro borg ingehouden op basis van verschillende verfvlekken op het meubilair, vloer en muren. Het zou gaan om acrylaatverf dat eenvoudig te verwijderen is en geen borginhouding van 2500 rechtvaardigt

Samenvatting

Verhuurder heeft 2500 euro borg ingehouden op basis van verschillende verfvlekken op het meubilair, vloer en muren. Het zou gaan om acrylaatverf dat eenvoudig te verwijderen is en geen borginhouding van 2500 rechtvaardigt. De verhuurder heeft geen facturen overlegd waarin blijkt dat deze kosten heeft gemaakt ter verwijdering van de vlekken. Wij hebben geschat dat een borginhouding van 300 in verhouding staat met de schade. De openstaande vordering tegen de verhuurder bedraagt dus 2200 euro.

We hebben grotendeels gewonnen. H had €2200 gevorderd en €1980 wordt toegewezen, iets meer schoonmaakkosten en nog €100 vanwege een vlek op een bank. De rechter ging er ook vanuit dat de verf afwasbaar was. Van den Doel heeft inmiddels betaald.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON