centrale ketel geeft veel geluidsoverlast, gevorderd huurvermindering, dat wordt toegewezen

Kenmerk: 8420921 CV EXPL 20-6215
Datum uitspraak: 29 september 2020
Rechter: B. Brokkaar
Instantie: kantonrechter
Winnaar: Huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Mensen in dit complex hebben collectief last van ernstige geluidsoverlast uit het ketelhuis. Verhuurder ontkent het ook niet en stuurt af en toe iemand om de ketel weer bij te stellen, maar het probleem blijft en is zo ernstig dat er al mensen verhuisd zijn. Reden om via de rechter een echte oplossing te gaan vorderen, althans huurvermindering wegens gebreken.
Rechter oordeelt dat een huurvermindering tot 60% redelijk is voor de periode dat het gebrek eris. Verhuurder zegt toe de ketel te vervangen. an het gebrek

Samenvatting

Mensen in dit complex hebben collectief last van ernstige geluidsoverlast uit het ketelhuis. Verhuurder ontkent het ook niet en stuurt af en toe iemand om de boel weer bij te stellen, maar het probleem blijft en is zo ernstig dat er al mensen verhuisd zijn. Reden om via de rechter huurvermindering wegens een gebrek te vorderen. Er wordt geen technische oplossing gevorderd omdat daartoe een rapport nodig is. Tijdens het verloop van de zaak zegt verhuurder vervanging toe.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON