CV -gaskachel – huurverhoging

Kenmerk: CV-151670
Datum uitspraak: 8 augustus 2016
Rechter: TMA van Löben Sels
Instantie: Kantonrechter
Winnaar: huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Huurder moet meewerken aan plaatsing CV maar kan gaskachel laten staan. Geen huurverhoging.

Samenvatting

Huurder wenst geen CV, dagvaarding door vh.

De kantonrechter oordeelt dat huurder wel aanleg van een CV met 1 radiator moet toestaan, maar de gaskachel kan bljiven staan. Huurder wordt wel geacht jaarlijks te berichten over het onderhoud. Een huurverhoging is niet redelijk.
De genoemde omstandigheden onder punten 29 en 30:
A: de cv is geen geriefsverbetering voor de huurder die een eigen gaskachel heeft
B: de huurder heeft een minimuminkomen en zit niet te wachten op een huurverhoging.
C: de renovatie dient uitsluitend het belang van Stadgenoot. Dat de huurder er beter van zou worden heeft Stadgenoot niet aangetoond.

Naar aanleiding van uitspraak HB 22 mei 2015 3002448CV14-11570

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON