Dagvaarding afdwingen onderhoud in kort geding

Kenmerk: 1325379 KK EXPL 12-196
Datum uitspraak: 6 maart 2012
Rechter: R.A. Overbosch
Instantie: Kantonrechter
Winnaar: verhuurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Afdwingen onderhoud

Samenvatting

De rookgasafvoerkanalen zijn al tijden niet in orde en de kachels kunnen niet gestookt worden. Eigenaar Perca houdt vol dat het prima is. Ze zijn gespecialiseerd in splitsen van panden en de werkzaamheden gebeuren niet altijd even zorgvuldig. Onderzoek door een schoonsteendeskundige wijst uit dat het kanaal deels dichtzat met purschuim en dat er vele bochten in zitten. Het constateert ook dat de kanalen niet door een terzake deskundig bedrijf zijn aangelegd. Helaas concludeert het onderzoek niet dat het kanaal vervangen moet worden. Wim de Boer heeft een second opinion geschreven met wel die conclusie, maar dat vindt de rechter onvoldoende voor een kort geding. De vordering tot herstel wordt afgewezen.

De les: zorg voor een heldere en eenduidige rapportage voor je in kort geding herstel vordert. Ander loop je het risico dat je bij een onwillige rechter bot vangt.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON