De Key moet ervoor zorgen dat defecte en zelfs gevaarlijke liften weer veilig worden en functioneren

Kenmerk: 9329156 KK EXPL 21-498
Datum uitspraak: 18 augustus 2021
Rechter: E.D. Bonga - Sigmond
Instantie: kantonrechtbank
Winnaar: huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

In een complex op IJburg zijn er twee liften voor huurders. Deze vallen vanaf februari met grote regelmaat in storing. Er moeten een paar keer mensen bevrijd worden en een kind valt met lift en al van de 5e naar de 1e etage. Een lift was ook nog afgekeurd. De Key pakt het helemaal niet op vandaar deze zaak. De rechter draagt de Key op om ervoor te zorgen dat beide liften binnen een maand weer veilig functioneren en tevens om binnen 3 maanden een keuringsrapport te overleggen waaruit blijkt dat ze goedgekeurd zijn.

Samenvatting

In een complex op IJburg zijn er twee liften voor huurders. Deze vallen vanaf februari met grote regelmaat in storing. Er moeten een paar keer mensen bevrijd worden en een kind valt met lift en al van de 5e naar de 1e etage. Een lift was ook nog afgekeurd. Saillant detail is dat in een deel van het complex ook kopers zitten wiens lift het perfect doet maar waar huurders ondanks verzoeken daartoe geen gebruik van mogen maken.
De Key pakt het helemaal niet op vandaar deze zaak. De rechter draagt de Key op om ervoor te zorgen dat beide liften binnen een maand weer veilig functioneren en tevens om binnen 3 maanden een keuringsrapport te overleggen waaruit blijkt dat ze goedgekeurd zijn.
De rechter is not amused over het optreden van de Key in deze en het helpt niet mee als de Key op zitting verklaard “dat er toch geen ongelukken zijn gebeurd “

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON