De redelijkheid van een huurprijsverhoging na woningverbetering

Kenmerk: 2005/48842
Datum uitspraak: 9 juni 2006
Rechter: mw. Mr. B.M. Vos
Instantie: Huurcommissie
Winnaar:

Opnieuw zoeken:

Kern

Samenvatting

De huurcommissie heeft uitspraak gedaan in een zaak betreffende de redelijkheid van een huurprijsverhoging na woningverbetering.

Huurder heeft een verzoek ingediend tot het doen van een uitspraak over de huurprijsverhoging van ? 35,00 na het aanbrengen van verbeteringen of gehandicaptenvoorzieningen. Huurder stelt dat ze geen alternatief hadden en dat de situatie er niet beter op is geworden.

Er is een onderzoek ingesteld waaruit blijkt dat de commissie wordt geadviseerd als zuivere verbetering voor de renovatie van de badkamer een bedrag aan te houden van ? 17,92 per maand. Hierbij is rekening gehouden met de door verhuurder opgegeven investeringskosten.

De huurcommissie oordeelt dan ook dat de huurprijsverhoging van ? 35,00 niet redelijk is in verhouding tot de door verhuurder ge?nvesteerde kosten en stelt de huurprijsverhoging op een bedrag van ? 17,92.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON