Discussie over fundering, sloop en dringend eigen gebruik. Rechter last onderzoek van deskundige in

Kenmerk: CV 09-121
Datum uitspraak:
Rechter: D.H. de Witte
Instantie: Sector kanton
Winnaar: Geen

Opnieuw zoeken:

Kern

Samenvatting

Verhuurder wil de huurovereenkomsten met huurders ontbinden. De woningen waar ze in wonen moeten van wegen funderingsgebreken worden gesloopt en herbouwd. De verhuurder stelt dat hier sprake is van dringend eigen gebruik. De woningen moeten worden gesloopt en de huurders de woningen uit.

Huurders zijn het niet eens met de stelling dat de fundering zo slecht is dat de woningen gesloopt moeten worden. Funderingsherstel kan ook nog uit gevoerd worden. De huurders trekken daarbij het rapport van de verhuurder in twijfel, is dat gebaseerd op de woningen of op een blok verderop in de wijk.

De rechter oordeelt dat er teveel onduidelijkheid is ontstaan over het rapport betreffende de fundering en de staat hiervan. Daarom besluit de rechter elke beslissing aan te houden en een deskundige in te schakelen om onderzoek te doen naar de staat van de fundering en de woningen. Deze kosten worden als voorschot door berekende aan de verhuurder.
Na het uitbrengen van het rapport (binnen 4 weken na het vonnis) wordt beoordeeld of de ontbinding van de huurovereenkomsten noodzakelijk is.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON