dispuut over de jaarlijkse huurprijswijziging van de parkeergelegenheden

Kenmerk: 5055886 CV EXPL 16-14684
Datum uitspraak: 17 januari 2017
Rechter: M.D. Ruizeveld
Instantie: kantonrechter
Winnaar: Huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Stadgenoot hanteert een methode in haar overeenkomsten met huurders die afwijkt van de erfpachtbedingen. Huurder is derhalve van mening dat Stadgenoot gehouden is aan de erfpacht verplichtingen. De rechter geeft huurder gelijk.

Samenvatting

afdwingen huurprijs van de parkeergarage te verlagen. De zaak wordt uiteindelijk in het voordeel van huurders beslist . Er is een verklaring voor recht dat er geen sprake is van huurachterstand zoals Stadgenoot beweerde en met terugwerkende kracht worden de percentages van de jaarlijkse huurverhoging herrekend

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON