Dispuut over en weer inzake borgsom, achterstallige huur en legeskosten Huurcommissie

Kenmerk: 6941116 CV EXPL18-11574
Datum uitspraak: 30 november 2018
Rechter: E. Pennink
Instantie: Kanton Amsterdam
Winnaar: Huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Huurbemiddelaar Direct Capital vordert achterstallige huur a 917,90 en de legeskosten van Huurcommissiezaak a €450,-. Huurder vordert borg en administratiekosten a €1355,- totaal.

Samenvatting

Huurder vordert borg en administratiekosten na beëindiging huurovereenkomst op 1 september 2017. Beiden vorderingen toegekend want administratiekosten waren tbv bemiddeling woning in opdracht van verhuurder. Vordering borg tevens toegekend.

Bemiddelaar vordert huurachterstand aan huurder, die verweert omdat hij een betaalachterstand zou hebben direct bij eigenaar, niet bij bemiddelaar. Het huurcontract is inmiddels van bemiddelaar overgegaan op eigenaar. Vastgesteld wordt dat de huuropzegging met Direct Capital op 1/1/17 was. Daar uit volgt dat huurachterstand €917.90 is. Bemiddelaar vordert €450,- voor legeskosten, vindt uitspraak onterecht. Vastgesteld wordt dat beroepstermijn verstreken is en vordering wordt afgewezen.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON