Dochter wordt huurder na overlijden moeder

Kenmerk: CV Expl 16-23340
Datum uitspraak: 11 mei 2017
Rechter: M. Snijders Blok - Nijens
Instantie: Kantonrechter
Winnaar: Huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Dochter woont met kinderen al enkele jaren bij moeder. Formeel geen medehuurder. Moeder overlijdt. KR bepaalt dat dochter alsnog huurder wordt.

Samenvatting

Moeder is de hoofdhuurder en is in januari 2016 overleden. Dochter woont met haar kinderen al een paar jaar in. Dochter heeft geen medehuurderschap huurcontract maar betaalt al paar jaar de huurlasten. Mevrouw wilt graag in de woning blijven. Zij heeft geen huurachterstand. Mevrouw wilt graag de woning kopen, maar Ymere schijnt recentelijk een verkoopstop te hebben doorgevoerd. Met Ymere gaat Anita in gesprek om te bekijken of ymere de woning nog wilt verkopen. Willen ze niet. Kantonrechter bepaalt dat huurster alsnog de huurovereenkomst overneemt.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON