Door rechter verlaagde huur wordt niet terugbetaald

Kenmerk: GZ2102028
Datum uitspraak: 9 augustus 2021
Rechter: niet bekend
Instantie: kantongerecht
Winnaar: huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

rechter heeft bepaald dat huurder € 8.421 tegoed heeft van verhuurder. Verhuurder betaalt niet en wordt daarom gedagvaard.

Samenvatting

Rechter heeft een lagere huur vastgesteld per 1 januari 2019. huurder heeft daarom een vordering van € 8.421,-,- op verhuurder. Verhuurder betaalt tot nu toe echter niet terug. Verhuurder is nog niet veroordeeld tot terugbetaling dus een deurwaarder kan nog niet ingeschakeld. Guido pakt dit nu verder op en vordert de teveel betaalde huur terug. Er is een discussie gevoerd over het exacte bedrag (verhuurder had nog kosten op huurder te vorderen), maar uiteindelijk is Guido tot een dagvaarding overgegaan. Verhuurder verscheen niet, zodat ze bij verstek is veroordeeld. Vervolgens heeft ze betaald.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON