Dringend eigen gebruik ivm renovatie en opbrengst afgewezen

Kenmerk: CV EXPL 14-22707
Datum uitspraak: 23 mei 2016
Rechter: C. De Waal
Instantie: Kantonrechter
Winnaar: Huurders

Opnieuw zoeken:

Kern

Verhuurder heeft het pand in 2009 gekocht en wil van de huurders af omdat die niet genoeg opbrengen.Rechter gaat daar niet in mee: renovatie kan met behoud van huurcontract en waardestijging pand is ruim voldoende. Afgewezen.

Samenvatting

Verhuurder heeft het pand in 2009 gekocht en wil van de huurders af omdat die niet genoeg opbrengen. Na eerdere door hem verloren zaken wil hij nu het hele pand verbouwen en alle huurders weghebben. Argument: dringend eigen gebruik wegens ingrijpende renovatie en structurele wanverhouding van de kosten en opbrengsten. Alweer een ‘Pools kwestie’. De rechter gaat daar niet in mee: renovatie kan met behoud van huurcontract en de waardestijging van het pand is ruim voldoende. vordering afgewezen.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON