Dringend eigen gebruik – renovatie en huisvesting zoon

Kenmerk: 6528930
Datum uitspraak: 4 juni 2018
Rechter: Van Berkum
Instantie: Kantongerecht
Winnaar: Schikking

Opnieuw zoeken:

Kern

Kantonrechter kent dringend eigen gebruik toe aan eigenaar die wenst te verduurzamen in combinatie van toekomstbestendige huisvesting zoon in het pand en financiële omstandigheden. Zaak is daarna geschikt.

Samenvatting

Huurder is gedagvaard met eis tot ontruiming wegens dringend eigen gebruik. Uit het tussenvonnis bleek dat de rechter vond dat er sprake was van dringend eigen gebruik. Het zou in de voortgang van de procedure alleen nog maar gaan over de vraag of er passende woonruimte voor huurder was. Vast stond dat huurder een flinke inschrijfduur bij WoningNet had en hij kwam qua inkomen net in aanmerking voor een sociale huurwoning. Zaak is uiteindelijk geschikt. Huurder vond via WoningNet een andere woonruimte en er kon een verhuiskostenvergoeding worden bedongen.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON