Dringend eigen gebruik, renovatie woning, huurovereenkomst wordt be‰indigd.

Kenmerk: 1012635 C
Datum uitspraak: 21 juni 2010
Rechter: C.L.J.M. de Waal
Instantie: Sector kanton
Winnaar: Verhuurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Kosten en grote van de renovatie zijn zo groot dat de rechter handhaving van de huurovereenkomst niet wenselijk vind. Het huurcontract wordt ontbonden en de huurder moet verhuizen.

Samenvatting

Verhuurder wil het pand renoveren. Renoveren is dit geval: het pand van 3 etages wordt sloopt, de fundering vervangen en een pand met 4 etage wordt terug geplaats.
Omdat deze renovatie zeer ingrijpend is de huidige woning van de huurder niet meer in de zelfde samenstelling zal terug keren. De verhuurder is wel genoodzaakt tot een zodanig grote renovatie omdat de fundering in zeer slechte staat is en de gemeente Amsterdam een aanschrijving op het pand heeft gedaan.

Huurder heeft aangegeven niet meer huur te kunnen betalen dan 355, – euro. De huurder wil het liefste gewoon in de huidige woning blijven wonen.

De rechter is van oordeel dat de renovatie deugdelijk is onderbouwd met verschillende offertes waarbij de kosten per appartement worden weer geven bij een 3 of 4 etage woning. En renovatie zonder sloop.
Met deze gegevens komt de rechter tot de conclusie dat renovatie met behoud van het huurcontract niet mogelijk is. De huurder heeft wel recht op 5.500, – euro verhuiskostenvergoeding.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON