Dringend eigen gebruik voor medische behandeling/nabijheid ziekenhuis

Kenmerk: 4951939 KK EXPL 16- 422
Datum uitspraak: 20 juni 2016
Rechter: C.L.J.M. de Waal
Instantie: Kanton
Winnaar: Huurders

Opnieuw zoeken:

Kern

Opzegging dringend eigen gebruik op medische gronden niet toegekend omwille van datum opzegging, die lag minder dan 3 jaar voor het verkrijgen van het eigendom. Bovendien worden onvoldoende feiten of bijzondere omstandigheden aangeleverd die redelijk/billijk zijn.

Samenvatting

Verhuurder vordert dringend eigen gebruik omwille van een medische behandeling die zijn echtgenote in Amsterdam moet ondergaan en waarvoor het heen- en weer reizen te belastend is.
Onderhandelingen leverden niets op waarna huurder in kort geding werd gedagvaard, behandeling werd aangehouden om overleg tussen partijen een nieuwe kans te geven.
Afgewezen door de rechter in kort geding wegens te vroeg en onredelijke/ niet geldige ontruimingseis

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON