Dringend eigen gebruik wegens exploitatieverlies

Kenmerk: 1304063 CV-EXPL 11-40300
Datum uitspraak: 19 augustus 2014
Rechter: R.J.M. Smit, C. Uriot, R.
Instantie: Hof Amsterdam
Winnaar: Huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

VH ging in beroep tegen uitspraak kantonrechter die van mening was dat het Herenhuisarrest niet van toepassing was op deze zaak. Het Hof bevestigde de uitspraak van de kantonrechter.

Samenvatting

VH start naar inschatting kansloos hoger beroep tegen vonnis van 22 april 2013 met blanco dagvaardig met datum in 2014. Laatste huurder wil deze zaak naar voren halen om van de juridische druk af te komen die deze wijze van procederen met zich mee brengt. Uitbreiding naar 5000. Zaak is zoals verwacht door huurder gewonnen. Het Hof volgt de redenering van de kantonrechter dat ontbinding van de huurovereenkomst niet noodzakelijk is. De analogie met het herenhuisarrest was onvoldoende omdat in deze bouwkundige en geen financiele gronden werden ingebracht. Verhuurder veroordeeld in de proceskosten, geen kosten voor het fonds.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON