Dubbelglas – 14 bewoners.

Kenmerk: 10587358/EA ERZ 23-645
Datum uitspraak: 16 februari 2024
Rechter: mr b.t. beuving
Instantie: Kantonrechter
Winnaar: Huurders

Opnieuw zoeken:

Kern

!4 huurders winnen zaak waarbij dubbel glas is afgedwongen

Samenvatting

14 huurders willen graag isolerend glas en zijn bereid zijn een redelijke huurverhoging te betalen. De onderhandelingen met verhuurder leiden niet tot afspraken, o.a. omdat deze laatste zeer hoge huurverhogingen eist. Er is discussie over de noodzaak van wel of niet vervanging van kozijnen, of en welke (onderhouds)kosten van eventuele vervanging voor rekening van huurders komen en de toe te passen methodiek voor de berekening van de huurverhoging (Huurcommissie of Vastgoedbelang).
Huurders dienen bij de kantonrechter een op art. 7:243 BW gebaseerd verzoek in om duidelijkheid te krijgen over bovengenoemde discussiepunten en verhuurder te veroordelen isolerend glas te plaatsen tegen een redelijke huurverhoging.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON