Eigenaar moet bouwwerkzaamheden staken en dakterras ongemoeid laten

Kenmerk: 9039952
Datum uitspraak: 19 maart 2021
Rechter: R. Kruisdijk
Instantie: Voorzieningenrechter
Winnaar: Huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Eigenaar begon met sloop en bouwwerkzaamheden zonder overeenstemming met huurder. Wegslopen muren en afpakken dakterras. Verhuurder moet de bouw- en sloop werkzaamheden staken.

Samenvatting

Lastige kwestie met verbouwing en vervelende verhuurder. Eigenaar begon met sloop en bouwwerkzaamheden zonder overeenstemming met huurder. Wegslopen muren en afpakken dakterras. Verhuurder moet de bouw- en sloop werkzaamheden staken op straffe van een dwangsom.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON