Eindafrekening servicekosten geliberaliseerde huurovereenkomst

Kenmerk: 8539480
Datum uitspraak: 25 maart 2021
Rechter: AWJ Ros
Instantie: Kantonrechter
Winnaar: Huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Kantonrechter stelt betalingsverplichting servicekosten vast en vordering huurder tot terugbetaling is toegewezen. Ook beslissing over waarborgsom en niet correcte oplevering.

Samenvatting

Servicekosten geliberaliseerde huurovereenkomst. Voorschot was erg hoog. Deze zaak is heel lang blijven liggen omdat we in afwachting waren op de uitspraak van het Hof over servicekosten in de geliberaliseerde sector. Eindvonnis: betalingsverplichting servicekosten over de kalenderjaren 2014 en 2015 vastgesteld> Verhuurder dient bijna 3.000 euro terug te betalen.
In reconventie heeft KR H veroordeeld om klein bedrag aan schade na oplevering toegekend. Verhuurder dient ook grootste deel van de waarborgsom terug te betalen. In reconventie is een klein bedrag aan verhuurder toegekend vanwege achtergebleven spullen van huurder en schade aan het gehuurde.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON