Eindinspectierapport/ inventarislijst.

Kenmerk: 18639/05
Datum uitspraak: 16 maart 2007
Rechter: Mr. J.B.A.M. Groenendaal
Instantie: Rechtbank, sector Kanton
Winnaar: Huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Bij eindinspectie zijn goederen verdwenen uit woning volgens verhuurder. Is dit te wijten aan huurder?

Samenvatting

Kantonrechter acht dat niet als bewezen kan worden beschouwd dat verhuurder nog iets van huurder te vorderen heeft.

Huurder heeft de huur van de gemeubileerde woning opgezegd. Volgens verhuurder zijn er goederen verdwenen uit de woning en was er schade aan de laminaatvloer. Huurder stelt dat deze goederen niet op de inventarislijst stonden. Ze waren wel bij aanvang van de huur aanwezig, maar verhuurder heeft de goederen meegenomen. Er is in deze zaak geen eindinspectierapport gemaakt. Wel was er bij de eindoplevering een man van Perfect Housing aanwezig.

De kantonrechter beslist als volgt.
Beide partijen zijn partijgetuige. Volgens de wet kan een verklaring van een partijgetuige niet in zijn of haar voordeel strekken als er geen verdere verklaring naast is. Die is er wel want een man van Perfect Housing heeft ook een verklaring afgelegd. Hij heeft gezegd dat de goederen wel op de inventarislijst stonden. Schades aan de woning heeft hij niet gezien. Voldoende kan worden bewezen dat bij aanvang van de huur de genoemde goederen aanwezig waren, maar dat niet vaststaat dat deze door toedoen van huurder zijn verdwenen. Huurder heeft dus aanspraak op gedeelte van de waarborgsom.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON