Eis ontruiming wegens niet hebben hoofdverblijf en ingebruikgeving derden

Kenmerk: C/13/644419/KG ZA 18-231
Datum uitspraak: 10 april 2018
Rechter: M.W. van der Veen
Instantie: Eigen Haard
Winnaar: Huuder

Opnieuw zoeken:

Kern

Eigen Haard voert aan de huurder op basis van langdurig verblijf in Suriname geen hoofdverblijf heeft in de woning en haar woning zonder toestemming in gebruik heeft gegeven aan derden.

Samenvatting

Verhuurder eist ontruiming wegens het niet hebben van hoofdverblijf. Rechter heeft huurder in gelijk gesteld. Eigen Haard gaat in beroep.
Huurder heeft in periode juni 2015 – maart 2018 lange tijd in Suriname verbleven. Gedurende haar afwezigheid verbleven haar kinderen in haar woning. Huurster geeft toe dat zij lange tijd in Suriname is geweest maar voert aan dat dit was wegens gezondheidsproblemen.
Rechter geeft aan dat niet kan worden uitgesloten dat gezondsheidsredenen de reden zijn van het lange verblijf in Suriname. De rechter vindt dat er geen sprake is van verboden onderhuur of ingebruikgeving aan derden omdat de kinderen tot de familie behoren. Voor ontbinding van de huurovereenkomst acht de recht nader onderzoek nodig en wijst om deze reden de ontruiming af. Eigen Haard wordt in de proceskosten veroordeeld.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON