Eiser niet ontvankelijk bij huuropzegging want is niet de verhuurder

Kenmerk: 6253042
Datum uitspraak: 13 februari 2018
Rechter: Van Buitenen
Instantie: Kantongerecht
Winnaar: Huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Huuropzegging. Eiser is 22 jaar oud en heeft samen met zijn broer het pand heeft gekocht. Hij voert aan dat hij psychische klachten heeft vanwege het samenwonen met zijn ouders. Daarom moet hij een eigen huis hebben. Huurder woont al ruim 30 jaar op de woning. Vonnis: eiser is niet ontvankelijk, want niet de verhuurder.

Samenvatting

Huuropzegging. Eiser is 22 jaar oud en heeft samen met zijn broer het pand heeft gekocht, iets meer dan drie jaar geleden van een erfenis van zijn grootmoeder. Hij voert aan dat hij psychische klachten heeft vanwege het samenwonen met zijn ouders. Daarom moet hij een eigen huis hebben. Maar hij heeft zelfs geen duidelijke doktersverklaring. Huurder woont al ruim 30 jaar op de woning en heeft 9 verklaringen van buurtgenoten dat die het zo prettig vinden dat zij er woont, voor gezelligheid en ook voor hulp. Vonnis: eiser is niet ontvankelijk, want niet de verhuurder.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON