Enkel glas als gebrek erkend

Kenmerk: 10559878
Datum uitspraak: 2 februari 2024
Rechter: E. Pennink
Instantie: Kantonrechter
Winnaar: Huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

De kantonrechter heeft de aanwezigheid van enkel glas als gebrek erkend. Verhuurder moet het enkel glas binnen 4 manden vervangen voor dubbel glas.

Samenvatting

Proefproces met inzet om enkel glas als gebrek te erkennen. Kantonrechter wijst de vordering toe. In dit specifieke geval is de aanwezigheid van enkel glas een gebrek. Verhuurder moet het enkel glas binnen 4 maanden na vonnis vervangen voor een dunne variant (monument) dubbel glas. Het vonnis is niet uitvoerbaar bij voorraad. In april 2024 heeft verhuurder beroep aangetekend tegen dit vonnis.

Het vonnis is gepubliceerd: https://uitspraken.rechtspraak.nl/details?id=ECLI:NL:RBAMS:2024:619

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON