Ernstige onderhoudsgebreken, medewerking huurder, geen goede procesorde bij ontruimingseis

Kenmerk: 9441372
Datum uitspraak: 15 april 2022
Rechter: Van der Veen
Instantie: Kantongerecht
Winnaar: Huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Verhuurder gaat in beroep tegen 257 uitspraak huurcommissie, die de huurprijs had verlaagd vanwege onderhoudsgebreken. Volgens de verhuurder waren die gebreken niet ernstig, trad zij voortvarend op en werkte huurster onvoldoende mee. Kort voor de zitting vorderde de verhuurder ook nog ontruiming van een zolderkamer. Alles eisen afgewezen

Samenvatting

Verhuurder gaat in beroep tegen 257 uitspraak huurcommissie, die de huurprijs had verlaagd vanwege onderhoudsgebreken. Volgens de verhuurder waren die gebreken niet ernstig, trad zij voortvarend op en werkte huurster onvoldoende mee. Kort voor de zitting vorderde de verhuurder ook nog ontruiming van een zolderkamer. Vonnis: de kantonrechter laat de door de huurcommissie uitgesproken huurverlaging geheel in stand. De uitbreiding van eis vond de rechter in strijd met de goede procesorde.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON