extreme elektra kosten door te grote capaciteitsaansluiting

Kenmerk: 4237990 CV Expl 15-15919
Datum uitspraak: 9 februari 2016
Rechter: M.D. Ruizeveld
Instantie: kantonrechter
Winnaar: huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Huurders betalen 550 euro per jaar en meer voor 3 ganglampen omdat de aansluiting elektra op een veel te hoog aantal ampères zit. De Huurcommissie geeft verhuurder gelijk waarna beroep volgt. De rechter geeft huurders gelijk en matigt de kosten. Helaas maakt de rechter een fout waardoor de kosten toch hoger uitvallen dan redelijk zou zijn

Samenvatting

Huurders betalen 550 euro per jaar en meer voor 3 ganglampen omdat de aansluiting elektra op een veel te hoog aantal ampères zit. De Huurcommissie geeft verhuurder gelijk waarna beroep volgt. De rechter geeft huurders gelijk en matigt de kosten. Helaas maakt de rechter een fout waardoor de kosten toch hoger uitvallen dan redelijk zou zijn. Dat komt doordat de rechter als uitgangspunt voor redelijke kosten het aantal Kwh neemt die door de minister zijn vastgesteld indien geen gebruik wordt van het formulier als bedoeld in Art 260 lid 3 en stelt daardoor het gebruik per huurder vast op 800 Kwh. Dat is veel te hoog voor het daadwerkelijk verbruik. In de uitspraak wordt gesteld dat huurder p.p. 184 euro verschuldigd is.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON