Funderingsherstel op zich geen opzeggingsgrond vanwege dringend eigen gebruik vanwege renovatie

Kenmerk: 10497472
Datum uitspraak: 7 december 2023
Rechter: E.J. Otten
Instantie: Kantongerecht
Winnaar: Huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Kantonrechter wijst vordering tot beëindiging huurovereenkomst op grond van dringend eigen gebruik vanwege renovatie af.

Samenvatting

Kantonrechter wijst vordering tot beëindiging huurovereenkomst op grond van dringend eigen gebruik vanwege renovatie af. Funderingsherstel is weliswaar noodzakelijk, maar om van deze opzeggingsgrond gebruik te kunnen maken moet sprake zijn van verbetering van het woongenot.
Verhuurder heeft beroep aangetekend tegen dit vonnis en ook een nieuwe bodemprocedure gestart

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON