Gaskachel vervangen door CV

Kenmerk: 14-21597
Datum uitspraak: 8 oktober 2015
Rechter: Jacobs
Instantie: Kantongerecht
Winnaar: Beide

Opnieuw zoeken:

Kern

Huurder moet plaatsing CV gedogen maar hoeft geen huurverhoging te betalen

Samenvatting

Bodemprocedure over noodzaak tot vervanging van open verbrandingstoestellen, ook als deze goed onderhouden zijn en geen gevaar vormen. KR Jacobs oordeelt goed gemotiveerd dat:

– gaskachel bij goed onderhoud en ventilatie niet gevaarlijk is en vervanging is geen dringende werkzaamheid in de zin van art 7:220 lid 1 BW
– vervangen door CV is wel een redelijk (renovatie) voorstel (art 7:220 lid 2 BW)
– dat is vooral in het belang van de verhuurder: berekenen van een huurverhoging is daarom niet redelijk, ook niet bij deze huurder met een inkomen boven de huurtoeslaggrens.

Met dit (2e) en uitgebreide vonnis lijkt de discussie over vervangen gaskachels en geisers afgesloten.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON