Gebrek in woning – oneerlijke handelspraktijken verhuurder?

Kenmerk: CV EXPL 23-12478
Datum uitspraak: 15 maart 2024
Rechter: mr. M.W. van der Veen
Instantie: Kantonrechter
Winnaar: Huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Huurverlaging op basis van punten na uitspraak van HUCO. VH is in beroep gegaan en stelt dat de juiste puntentelling boven liberalisatiegrens komt. Huurders stellen tegenvordering in. Namelijk dat verhuurder oneerlijke handelspraktijken heeft gebezigd en willen de huurovereenkomst wordt vernietigd. ook vorderen huurders huurverlaging op basis van gebreken.

Samenvatting

hvl op basis van punten na uitspraak van HUCO. VH is in beroep gegaan en stelt dat de juiste puntentelling boven liberalisatiegrens komt. Huurders stellen tegenvordering in. Namelijk dat verhuurder oneerlijke handelspraktijken heeft gebezigd en willen de huurovereenkomst wordt vernietigd. ook vorderen huurders huurverlaging op basis van gebreken.

De puntentelling was niet volledig, er miste essentiele zaken waardoor de punten veel lager zijn uitgevallen. Partijen zijn tijdens de procedure het over eens geworden dat het een geliberaliseerde woning betreft.

De rechter is niet van oordeel dat verhuurder oneerlijke handelspraktijken heeft gebezigd. Wel kent de rechter een huurverlaging toe van 25% voor het balkon.

Beide partijen worden over en weer veroordeeld om kosten te betalen.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON