gebreken aan schuifpui, glaswand, ventilatieroosters en raamrubbers, beperkte huurverlaging

Kenmerk: 10217280 CV EXPL 22-15564
Datum uitspraak: 10 november 2023
Rechter: J.P.C. van Dam
Instantie: rechtbank amsterdam
Winnaar: Huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

diverse gebreken, wel ernstig maar onduidelijk alles per wanneer en zowel verhuurder als huurder niet heel cooperatief, matiging tot 10% korting vanaf mei 2022. extra stookkosten onvoldoende onderbouwd, kosten rapport huurder worden op verhuurder verhaald.

Samenvatting

h is zelf minder huur gaan betalen ivm gemelde gebreken, maar is het nu beu. Verhuurder ook.
Diverse gebreken, wel ernstig maar onduidelijk alles per wanneer en zowel verhuurder als huurder niet heel cooperatief, matiging tot 10% korting vanaf mei 2022. extra stookkosten onvoldoende onderbouwd, kosten rapport huurder worden op verhuurder verhaald.
Hiernaast loopt er nog een procedure over het niet betalen van een deel van de huurpenningen, over het bedrag is onduidelijheid nu de rechter voornemens is het verhogingsbeding nietig te verklaren. aparte procedure

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON