gebreken na 6 jaar hersteld, in reconventie nog geharrewar over huurprijs en verlaging

Kenmerk: 4290447 CV EXPL 15-17854
Datum uitspraak: 27 september 2016
Rechter: H.M. Patijn
Instantie: Rechtbank Amsterdam
Winnaar: Huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

H stapt naar rechter omdat de gebreken gemeld in 2010 niet hersteld zijn. Hangende de procedure wordt de oorzaak van de stank opgelost maar huurder krijgt nog wat zaken over zich heen in reconventie per wanneer de huurverlaging teruggedraaid zou moeten worden en welke huur oorspronkelijk gold. Huurder wint dit, desondanks ieder eigen kosten

Samenvatting

Sous. onder woning van H staat met grote regelmaat onder water waardoor deze niet te gebruiken is,rnmaar daarnaast in de woning erboven (op hs) een enorme stank hangt en vochtige atmosfeer is zodanig dat inboedel beschimmelt. Reeds in 2010 uitspraak door huurcommissie en er is nog steeds niks gebeurd. Na start procedure is de put gesaneerd en is de volledige huur weer gaan betalen. Verhuurder greep de procedure aan om te bakkeleien over een huurvehroging in het verleden – waarover de rechter oordeelde dat deze niet tot stand is gekomen – en betwistte zonder effect een afgesproken huurverlaging wegens afstaan deel van het sousterrain.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON