Geen ontbinding huurovereenkomst

Kenmerk: 200.260.927
Datum uitspraak: 3 oktober 2023
Rechter: Mr Kingma, Hingskens, Klomp
Instantie: Gerechtshof
Winnaar: Huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Belegger probeert huurder via langdurige procedure en beroep uit huis te krijgen. Mislukt.

Samenvatting

Nieuwe eigenaar probeert van huurder af te komen en heeft geprobeerd contract via de kantonrechter te ontbinden. Eigenaar stelt dat huurder – die er al 40 jaar woont – ten onrechte de zolderverdieping zou bewonen. Huurder heeft 3e en 4e etage in gebruik met instemming van voorgaande eigenaren. Ook zou hij ondeskundig verbouwd hebben en daardoor lekkage en schade veroorzaken. Verder zou hij overlast veroorzaken. Kantonrechter wijst de vorderingen af. Eigenaar gaat in beroep bij het hof.

Het gerechtshof wijst na uitvoerige beschouwing en op grond van vele stukken en getuigenverklaringen alle vorderingen af en veroordeelt verhuurder tot € 4900 in kosten.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON