Geen ontruiming wegens (stank)overlast

Kenmerk: 15-1278
Datum uitspraak: 12 november 2015
Rechter: C. von Meyenfeldt
Instantie: Kantonrechter Amsterdam
Winnaar: beide

Opnieuw zoeken:

Kern

H wordt veroordeeld in de proceskosten omdat hij een huurachterstand had ten tijde van het geding. Deze achterstand had hij echter voor de zitting plaatsvond al grotendeels ingehaald en was ook veel kleiner dan VH vorderde. Geen ontruiming omdat de woning extreem vuil zou zijn of omdat hij zijn huisgenoten geen toegang gaf tot “gemeenschappelijke delen”in de woning van H.

Samenvatting

In een eerder vonnis is al geoordeeld dat de H een onvrije zelfstandige huurwoning heeft en niet verantwoordelijk is voor de huurbetalingen van de naastgelegen woning. Nu wordt H opnieuw gedagvaard wegens een huurachterstand en een navordering servicekosten. Daarnaast wordt ontruiming gevraagd omdat H de woning zou vervuilen, daarmee voor stankoverlast zou zorgen en hij het voor de andere bewoners onmogelijk zou maken het balkon, de wasmachine en de droger te kunnen gebruiken. Verder zou hij het hen onmogelijk maken de mechanische ventilatie en de CV-ketel te bedienen.

Omdat er ten tijde van geding een huurachterstand was wordt de H veroordeeld in de kosten van het geding. De achterstand is echter, op een bedrag van € 412,50 na, al ingehaald. Nadat de rechter de woonruimte heeft bezocht wordt de vordering tot ontruiming afgewezen. De woning was rommelig en vies, maar onvoldoende om als wanprestatie aan te merken. Omdat in een eerder vonnis al is geoordeeld dat H een onvrije zelfstandige woonruimte huurt, is H gerechtigd de deuren van badkamer/toilet en keuken in de centrale gang op slot te houden.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON