Geen tijdelijke huur

Kenmerk: rolnummer: 1604/04 SKG
Datum uitspraak: 13 januari 2005
Rechter: mrs. P. Ingelse, P.G. Wie
Instantie: Gerechtshof
Winnaar:

Opnieuw zoeken:

Kern

Samenvatting

Het gerechtshof te Amsterdam heeft geoordeeld dat er geen sprake was van tijdelijke huur.

In casu heeft huurder geen woning meer wegens omstandigheden, ze heeft nu dringend een eigen huurwoning nodig. Ymere heeft haar een woning aangeboden. Uit de huurovereenkomst blijkt duidelijk dat partijen een huurovereenkomst van korte duur voor ogen heeft gestaan. Dit omdat Ymere het pand wilde verkopen en daarvoor ontruimd zou moeten worden.

De kantonrechter stelde dat in casu sprake was van een tijdelijke huurovereenkomst en dat de huur kon worden be?indigd.

Het gerechtshof oordeelt daarentegen dat: ?de tijdelijke huur is bedongen met het oog op de verkoop en daarmee het oog op soortgelijk gebruik als waar de huurovereenkomst betrekking op heeft.?
Het feit dat Ymere huurder uit een noodsituatie heeft geholpen en dat beide partijen overeengekomen waren dat de huur slechts van tijdelijk aard zou zijn neemt niet weg dat er een huurovereenkomst voor onbepaalde tijd is ontstaan.

De vordering van Ymere tot be?indiging van de huur kan niet worden toegewezen. Het voorlopig oordeel van het hof is dat de huurovereenkomst van rechtswege van kracht is gebleven.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON