Geen toeristische verhuur, wel woningdelen. Geen ontbinding contract

Kenmerk: 17-14815
Datum uitspraak: 4 september 2018
Rechter: E.J. van der Molen
Instantie: Kantonrechter
Winnaar: Huurders

Opnieuw zoeken:

Kern

Verhuurder wil huurders weghebben nu ze niet meer jaarlijks € 2700 betalen voor een nieuw contract. Hij beschuldigt ze van toeristische verhuur, maar dat acht de KR niet bewezen.

Samenvatting

Huurders wonen met twee anderen in een klein pandje aan de Binnen Brouwersstraat 3, 1013 EE. Verhuurder is Hakim Dahmani. Ze kwamen op het spreekuur , omdat hun huurcontract elk jaar verlengd moest worden, en dat kostte €2700. Na advies van !WOON zijn ze daarmee gestopt. Daarop begon vh een huurbeëindigingsprocedure. Huurders zouden aan airb&b zouden doen, en er drie mensen wonen die niet op het huurcontract staan. Deze jonge Spaanse horeca werkers betalen samen €2300 voor eenk kleine woning, die slecht onderhouden is, zonder CV en met twee kamers die zelfs geen mogelijkheid hadden om een kachel te plaatsen. Ze doen in de kleine woning zeker geen airb&b. ‘onderhuur’ tegenover ‘woningdelen’ met wisselende bewoners (jongeren, studenten), omdat anders de huur niet opgebracht kan worden.
KR acht AirBnB niet bewezen en wijst verzoek tot ontruiming af.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON