Geiser niet van deze tijd, gebrek, verplichting verhuurder tot aanleg extra groep meterkast

Kenmerk: 10267757 KK EXPL 23-6
Datum uitspraak: 16 februari 2023
Rechter: C. Kraak
Instantie: rechtbank amsterdam
Winnaar: huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Een geiser is niet meer van deze tijd, nu Feenstra de huurovereenkomst opgezegd heeft, is er sprake van een gebrek. De verhuurder moet een extra groep aanleggen voor een boiler.

Samenvatting

Feenstra heeft de huurovereenkomst voor de geiser opgezegd. De geiser die er hangt wordt nog gebruikt. Omdat dit naar oordeel van de rechter de veiligheid niet meer gegarandeerd is, is er sprake van spoedeisendheid.
Een gesloten geiser kan niet aangelegd worden omdat daartoe de kanalen niet aanwezig zijn. Voor het plaatsen van een boiler is volgens installatiebedrijven een extra groep nodig. De verhuurder weigert deze aan te leggen.
Volgens de rechter is er daarom sprake van een gebrek aan het gehuurde en de verhuurder moet ervoor zorgen dat er een boiler aangesloten kan worden, de huurder voorziet zelf in de nieuwe boiler.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON