geliberaliseerd: terugvorderen vvelasten en te hoge meubileringskosten (servicekosten)

Kenmerk: 5733146 CV EXPL 17-4475
Datum uitspraak: 18 augustus 2017
Rechter: C. Inden
Instantie: rechtbank amsterdam
Winnaar: Huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Huurder heeft jaren lang veel te veel servicekosten betaald en moet 16.000 euro terug krijgen van verhuurder vanwege onterecht doorbelaste VvEkosten, te hoge kosten voor meubilering en onterecht meegerekende keukenapparatuur in de meubilering. Rechter wijst vordering toe vh gaat in beroep.

Samenvatting

Huurster heeft jaren lang veel te veel servicekosten betaald (€700/mnd) en moet 15.000 euro terug krijgen van verhuurder vanwege onterecht doorbelaste VvEkosten, te hoge kosten voor meubilering en onterecht meegerekende keukenapparatuur in de meubilering.
vh heeft de servicekosten niet jaarlijks afgerekend en stelt dat huurder handelt in strijd met redelijkheid en billijkheid omdat de huur al te laag zou zijn, huurder had eerder moeten klagen.

Rechter wijst vordering toe(muv buitengerechtelijke kosten omdat niet voldaan is aan de juiste termijn vlg uitspraak ECLI:NL:HR:2016:2704 ).Vvekosten mogen alleen berekend worden voor zover direct gerelateerd zijn aan het gebruik. Daarbij geldt dat de vh geen winst mag maken op doorbelaste kosten. waarde meubels veel lager vastgesteld dan vh beweert, inbouwapparatuur niet meegenomen in waardebepaling.
vh gaat in beroep

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON