Geschillencommissie Eigen Haard – overlast en gevolgschade lekkage

Kenmerk:
Datum uitspraak: 14 mei 2019
Rechter: nvt
Instantie: Geschillencommissie Eigen
Winnaar: Huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Huurder voelde zich onheus bejegend door een opzichter van Eigen Haard en was zeer ontevreden over de compensatie die geboden werd m.b.t. de gevolgschade van een lekkage van de bovenburen. Daarnaast hebben de werkzaamheden onnodig lang geduurd en zat huurder een paar weken in een puinhoop.

Samenvatting

Huurder voelde zich onheus bejegend door een opzichter van Eigen Haard en was zeer ontevreden over de compensatie die geboden werd m.b.t. de gevolgschade van een lekkage van de bovenburen. Daarnaast hebben de werkzaamheden onnodig lang geduurd en zat huurder een paar weken in een puinhoop. Eigen Haard wilde helemaal niks vergoeden en huurder moest het doen met een minimale uitkering van zijn eigen inboedelverzekeraar (dagwaarde laminaatvloer). !WOON heeft namens huurder een klacht ingediend bij de Geschillencommissie van Eigen Haard. Hoewel het allemaal lang heeft geduurd, is de klacht wel serieus behandeld. De commissie organiseerde een een hoorzitting en een getuigenverhoor. Met de uitspraak (zie bijlage) heeft de geschillencommissie geoordeeld dat Eigen Haard steken heeft laten vallen. Formeel heeft de commissie niet de bevoegdheid om een schadevergoeding toe te wijzen, maar heeft zij Eigen Haard verzocht om het verzoek van huurder daartoe te heroverwegen.
Ten gevolge van de uitspraak heeft Eigen Haard besloten om 1 maand huur ter compensatie aan te bieden.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON