Geschillencommissie: Warmteleverancier aanspreekbaar op vervangen warmtewisselaar

Kenmerk: 86012
Datum uitspraak: 2 september 2014
Rechter: niet van toepassing
Instantie: Geschillencommissie Energ
Winnaar: huurster

Opnieuw zoeken:

Kern

Geschil o.g.v. de Warmtewet: warmteleverancier aansprakelijk voor vervanging warmtewisselaar.

Samenvatting

De warmteafleveringsset in het huis van huurster was kapot. Vervanging heeft onnodig lang op zich laten wachten. Wel werden twee noodkachels geplaatst, maar dat leidde juist tot onnodige extra kosten.

De warmteleverancier (in de uitspraak: de ondernemer) is van mening dat de warmteafleveringsset niet tot het warmtenetwerk behoord.

In deze uitspraak wordt gesteld dat de warmteleverancier wel degelijk aansprakelijk is voor het zorgdragen voor vervanging van de warmtewisselaar, ook als is deze eigendom van een verhuurder. De geschillencommissie baseert zich hierbij op art. 8 van de Warmtewet.
In dit geval deed de huurster een beroep op schadevergoeding na uitval en verwezen leverancier en verhuurder naar elkaar.
De leverancier is veroordeeld tot een vergoeding van € 600.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON