gevorderde ontruiming wegens onderverhuur woning afgewezen. winstafdracht ook afgewezen

Kenmerk: 5281369 CV EXPL 16-23787
Datum uitspraak: 27 februari 2017
Rechter: Ulrici
Instantie: rechtbank
Winnaar: Verhuurder

Opnieuw zoeken:

Kern

H heeft huuropzegging ontvangen omdat ze onderverhuurd heeft tijdens haar vakantie. Vanwege de omstandigheden van het geval en de geringe betekenis van de onderverhuring, maar grote gevolgen van een ontbinding wordt verhuurder in het ongelijk gesteld.

Samenvatting

H heeft huuropzegging ontvangen omdat ze 2 maanden onderverhuurd heeft tijdens haar vakantie. Er staat geen verbod op onderhuur in de huurovereenkomst en huurster heeft geen onaanvaardbaar hoge huurprijs gerekend. Volgens de wet is weliswaar onderverhuur verboden maar het stond niet in het kontrakt, huurder voerde aan dat ze dacht er goed aan te doen in verband met huisbewaring, het is een incident in 17 jaar goed huurderschap van 2 maanden onderverhuur en huurder belooft het niet nogmaals te doen. Ontbinding is gelet die omstandigheden niet gerechtvaardigd.

Gevorderde winstafdracht wordt eveneens niet toegekend omdat de verhuurder zijn schade niet heeft duidelijk gemaakt. Het enkele feit dat huurder een winst zou hebben gemaakt is onvoldoende om schade aan zijde verhuurder te onderbouwen. Ook dit wordt afgewezen

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON