h geeft woning deels in gebruik aan neef/nicht, ontruiming niet toegewezen

Kenmerk: 4837773 CV EXPL 16-6260
Datum uitspraak: 22 november 2016
Rechter: M.D. ruizeveld
Instantie: Rechtbank Amsterdam
Winnaar: huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Verhuurder heeft detectievebureau ingeschakeld om woonfraude te onderzoeken. Daarbij kwam aan het licht dat meerdere mensen op de woning van huurster verblijven. De rechter heeft begrip voor de situatie omdat h beterschap belooft(nicht kan niet meer bij haar verblijven), hij/zij kan invoelen dat ze behoefte had aan gezelschap na overlijden man, er geen commerciele bedoeling was en de neef een vorm van mantelzorgrol op zich neemt.

Samenvatting

Verhuurder heeft detectievebureau ingeschakeld om woonfraude te onderzoeken. Daarbij kwam aan het licht dat meerdere mensen op de woning van huurster verblijven. vh eist ontbinding overeenkomst en geld voor het onderzoek (bijna 5000€).
De rechter acht het aannemelijk dat h zich niet ten volle heeft gerealiseerd dat gebruik woning door ‘familie'(aanhalingstekens van rechter) op grond van de huurovereenkomst verboden was.
De rechter heeft begrip voor de situatie omdat h beterschap belooft(nicht kan niet meer bij haar verblijven), hij/zij kan invoelen dat ze behoefte had aan gezelschap na overlijden man, er geen commerciele bedoeling was en de neef een vorm van lzorg op zich neemt. Ook van belang is dat er geen sprake was van overlast.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON