Herstel vernieling door verhuurder

Kenmerk: 1070236
Datum uitspraak: 17 augustus 2009
Rechter: C. Von Meyenfeldt
Instantie: Civiel Recht
Winnaar: Huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Verhuurder is begonnen met het verbouwen van de zolderkamer. Hier heeft de huurderd een berging. De duur is nu kapot en de huurder eist herstel naar oude situatie.

Samenvatting

Huurder eist herstel van de zolderdeur en de deurpost. Met daarbij de vernieuwing van de geforceerde sloten, het originele slot en het penslot. Indien dit niet binnen 10 dagen na de veroordeling plaats vindt op straffe van een dwangsom.

De verhuurder stelt dat er een overeenkomst is gesloten op het Politiebureau samen met de wijkagent. Waarbij een nootherstel is overeengekomen. Met deze overeenkomst is de zaak afgedaan. De verhuurder is niet verplicht de deur en de post geheel te herstellen.

Beoordeling rechter:
De overeenkomst bij de wijkagent is niet ‚‚n die de aard heeft van finale kwijting. Zoals de verhuurder stelt. De overeenkomst op het politie bureau kan worden gezien als een noodoplossing. De deur moet door de verhuurder geheel worden herstel met oplegging van een dwangsom indien dit niet binnen 1 maand wordt uitgevoerd.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON