Hoger beroep bij de Rechtbank, toetsing nieuwe huurprijs.

Kenmerk: 200.021.6
Datum uitspraak: 30 juni 2009
Rechter: W.J.J. Los, J. Wortel en
Instantie: Rechtbank
Winnaar: Verhuurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Huurder gaat toch in hoger beroep ondanks het rechtsmiddel verbod dat geld voor de zaken rond artikel 249. Maar de huurder is in haar recht geschaad tijdens de procedure bij de kantonrechter.

Samenvatting

Huurder is een toetsing nieuwe huurprijs procedure bij de Huurcommissie gestart de huurprijs is verlaagd van 900,- euro naar 573,89 euro (133 punten). De verhuurder gaat in beroep bij de kantonrechter en eist dat de woning op 143 punten wordt gewaard en dat de woning geliberaliseerd is.

De huurder eist in de tegenvordering dat de Kanton rechter het puntenaantal enkel met 2 punten (naar 135 punten) mag verhogen.

Gedurende de decente overlegd de verhuurder nieuwe stukken en handhaaft zijn eis. Daarbij brengt hij in dat binnen 400 meter van de woning zich een winkel bevindt voor boodschappen van de eerste levenbehoeften. Indien hier aan wordt voldaan moet het aantal punten op 143 worden gezet.

Huurder maakt hier geen bezwaar tegen en de rechter heeft de vordering van de verhuurder toe gewezen.

Dit is volgens de huurder niet correct de decente was niet het laatste moment om nog wat te mogen inbrengen. Op de zitting geeft de huurder aan dat het feit dat een eerste levensbehoefte winkel binnen 400 meter niet van doorslaggevend belang is voor de waardering van de woning. Dit wordt niet gehoord door de rechter. De huurder geeft aan dat er sprake is van een oneerlijk proces. Dit omdat hij niet tot het einde wordt gehoord. De claim wordt afgewezen.

Dit doet de huurder besluiten in beroep te gaan bij het Gerechtshof van Amsterdam tegen de uitspraak van de kantonrechter.

De verhuurder vraagt om een niet ontvankelijkheids verklaring van de huurder. Op grond van het rechtmiddel verbod.

Het hof bespreekt alle voorgaande feiten en gebeurtenissen nog eens door. De huurder wordt door de rechters niet ontvankelijk verklaard. Dit op basis van het rechtsmiddelverbod, de huur blijft geliberaliseerd.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON