Hoger beroep uitspraak puntentelling Huurcommissie buitenruimte

Kenmerk: CV 08-209
Datum uitspraak: 17 februari 2009
Rechter: M.P.A.M. Fruytier
Instantie: Sector Kanton
Winnaar: Huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

De Huurcommissie wees collectieve buitenruimte toe. Huurster is het daar niet mee eens en stapt daarvoor naar de rechter en krijgt gelijk.

Samenvatting

De Huurcommissie heeft de huur verlaagd op punten. Per 1 december 2007 wordt het punten aantal op 58 gesteld.

De huurster stelt dat de Huurcommissie ten onrechte de buitenruimte als collectiever buitenruimte aangemerkt. Voor de buitenruimte worde 0.19 punten gerekend.
De huurster eist dat de 0.19 punten van het totaal woerden afgehaald en de 5 aftrekpunten voor het ontbreken van de buitenruimte worden toegewezen. Voor deze buitenruimte worden servicekosten in rekening gebracht, dit is onterechte volgens de huurster omdat er geen spraken is van een collectieve buitenruimte.

De verhuurder stelt dat er wel spraken is van collectieve buitenruimte en wil dat de vastgestelde huurprijs van de Huurcommissie instant blijft.

Na het plaatsvinden van een decente door de rechter volgt zijn beoordeling.
De rechter stelt dat er geen sprake is van priv‚ of collectieve priv‚ buitenruimen. De aangewezen ruimte is een grasveld waar de bewoners niet vrij van de buitenruimten kunnen genieten.

De rechter besluit om de punten die gevorderd zijn door de huurster toe te wijzen. Per 1 december 2007 bedraagt het punten aantal 53 punten, met de daarbij horende huurprijs van 222,54 euro. De servicekosten buitenruimten zijn ontrecht en moeten worden terug betaald.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON