Hoger beroep uitspraak puntentelling Huurcommissie omgevingspunten

Kenmerk: 975572 CV
Datum uitspraak: 18 februari 2009
Rechter: N.A.J. Purcell
Instantie: Sector Kanton
Winnaar: huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Verhuurder gaat in beroep tegen de uitspraak van de Huurcommissie omdat hij het niet eens is met de omgevingspunten. Verzoek wordt afgewezen. Met hogere omgevingspunten is de huur geliberaliseerd.

Samenvatting

De huurder is naar de Huurcommissie gegaan om de nieuwe huurovereenkomst te toetsen. Tijdens de eerste zitting maakt de verhuurder bezwaar tegen de te lage omgevingspunten (14 punten). De Huurcommissie last daarom en extra onderzoek in om de omgevingspunten opnieuw vast te stellen. Het aantal van de omgevingspunten wordt niet veranderd en tijdens de tweede zitting wordt er geen meer bezwaar gemaakt door de verhuurder.
De Huurcommissie heeft de huur verlaagd op punten. Per 16 mei 2008 wordt het punten aantal op 139 gesteld.

De verhuurder eist bij de rechter dat de omgevingspunten worden bij gesteld naar 18 punten of hoger. En dat de huurprijs weer wordt vast gesteld op de oude huurprijs van 1300, – euro. De verhuurder draagt verschillende argumenten aan waarom de omgevingspunten hoger moet zijn, zie uitspraak.

De huurder weerlegd de argumenten van de verhuurder en de verhuurder wil de punten alleen verhogen om een geliberaliseerde huur te kunnen vragen.

De rechter beoordeeld dat de Huurcommissie de omgevingspunten zorgvuldig heeft vast gesteld. Dat de argumenten van de verhuurder zwak zijn en niet onderbouwd. En daarom besluit om de eis van de verhuurder af te wijzen. Het puntenaantal met de daarbij behoorde huurprijs vast gesteld door de Huurcommissie te handhaven.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON