Hoger beroep verwijderen schoenenkast uit het trappenhuis.

Kenmerk: 200.007.9
Datum uitspraak: 10 februari 2009
Rechter: M. Coeterier, N van Linge
Instantie: Gerechtshof
Winnaar: Huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Het Hof wijst de vordering af en bekrachtigd de uitspraak van de Kantonrechter.

Samenvatting

Verhuurder heeft in een kort geding ge‰ist dat de huurder zijn schoenenkast van de overloop verwijderd. De huurder had toestemming van de vorige eigenaar/verhuurder om de kast daar neer te zetten. In het kort geding is de eis van de verhuurder afgewezen.

Verhuurder is in hogerberoep gegaan bij het Hof. Verhuurder voert weer de zelfde argumenten aan. Staat in de weg is niet bevorderlijk voor de veiligheid en brandgevaarlijk.

Het Hof oordeelt dat hier helemaal geen sprake is van een gevaarlijke situatie. Dat niet door de gemeent, nog door de brandweer is gesteld dat deze situatie gevaar oplevert. Het Hof wijst de eis van de verhuurder af, bekrachtigd de uitspraak van de Kantonrechter in kort geding en veroordeeld de verhuurder in de gerechterlijk kosten.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON